Megújuló energia

Magyarországon az elsők között kezdtük el a megújuló energiaforrások telepítését családi házakba, ezáltal több mint 10 éves tapasztalatunk van az alternatív energiafelhasználású rendszerek kialakításában.

Új építésű házak, lakások esetében javasoljuk az alternatív energiaforrások használatát, mert amellett, hogy nem szennyezik a környezetet, a legkedvezőbb áron üzemeltethető víz-és fűtési rendszerek kialakítását teszik lehetővé. A környezeti adottságoktól függően többféle megújuló energiaforrást alkalmazhatunk.

Tudjon meg többet az alternatív energiaforrásokról ITT!

FÖLD, LEVEGŐ, ILLETVE NAPENERGIA FELHASZNÁLÁSA

A FÖLDENERGIA

A földenergia a teljes épület fűtésére-hűtésére és meleg víz ellátására alkalmas. Így nincs szükség külön légkondicionáló berendezésre sem.

A földenergia felületfűtésre- illetve hűtésre használható gazdaságosan (padló, fal és mennyezet), azonban nem kell elbúcsúzni a kandallótól sem!

Legnagyobb előnyei: gazdaságos működtetés, hosszú távon gazdaságosan fenntartható, új építésű háznál nincs szükség kéményekre, vagy gázbekötésre, ami a házépítés költségét jelentősen csökkenti.

Hogyan működik?

Előnyei: A földenergiát hasznosító fűtési- és hűtési rendszer megfelelő hőszivattyú megvásárlásával hosszútávon fenntartható, rendkívül alacsony költséggel üzemeltethető. Csupán minimális áramot használ, amit a szolgáltatók hőszivattyú használata esetén kedvezménnyel biztosítanak.

Mivel nincs gázbekötés, így nincs gázszámla és nincs környezetszennyezés sem.

Jelenleg ez a legmodernebb és a legkedvezőbb áron üzemeltethető fűtési rendszer. A beruházási költség közel azonos a gázfűtés kiépítésével, azonban a megtérülés már az első fűtésszezonban érzékelhető.

Hátránya: csak új építésű épületeknél alkalmazható, vagy olyanok esetében, ahol felületfűtési rendszer került kialakításra régebben.

Levegő energia

A levegő hőszivattyú elhelyezhető házon kívül is. Ezzel a módszerrel a -10 fokos levegőből is képes 35 fokos fűtési vizet előállítani, ami elegendő felületfűtés esetében a 23-24 Celsius eléréséhez.

Mind a föld, mind a levegő energiáját hasznosító készülékek egyaránt alkalmasak hűtésre és fűtésre, a leginkább környezetbarát módon.

NAPENERGIA

A napenergia felhasználása a leggazdaságosabb abban az esetben, ha csak használati meleg vizet szeretnénk előállítani. Előnye, hogy tavasztól őszig a használati meleg víz előállítása csak napenergiával történik, illetve egyszerűen telepíthető bármilyen házra. Hátránya, hogy ősztől tavaszig a napsütéses órák száma nem elégséges a rendszer üzemeltetéséhez.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Helyszíni felmérést követően a rendszer megtervezésére- és kivitelezésére is személyre szabott ajánlatot készítünk!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését:

Kapcsolódó bejegyzések

Vízszerelés

Vízszerelés

A kazánok, radiátorok, konvektorok cseréjétől egészen a komplett fűtési rendszerek kialakításáig. A korszerű technikáknak köszönhetően, ma már...

Közzétéve