Fűtési rendszerek karbantartása és korszerűsítése

Sok esetben nem szükséges egy teljesen új fűtési rendszer korszerűsítése. Egy fűtési rendszer átmosással és megfelelő védőfolyadékok használatával növelni tudjuk a fűtés hatásfokát, így egy fűtési szezon alatt jelentős mennyiségű energia megtakarítható.

Szintén jelentős hatásfok javulást érhetünk el a részleges korszerűsítéssel is. Ez esetben a fűtési rendszer korszerűsítése a kazáncserét és az elavult berendezések cseréjét (radiátorcsere, vagy csupán szelepek lecserélésével) jelenti.

Fűtési rendszerek kialakítása:

Egy újonnan kialakításra kerülő fűtési rendszernél számos tényezőt kell figyelembe vennünk. A biztonságos és hatékony működés mellett az elsődleges szempontok között van felhasználói igény.

A fűtés módja szerint a rendszerek lehetnek:

Vegyes tüzelésű, gázfűtés, alternatív energia
  1. Vegyes tüzelésű: ha a tüzelőanyag fa, szén, vagy pellett, akkor vegyes tüzelésű fűtési rendszer szükséges. Előnye, hogy családi házakba könnyen biztosítható általuk a radiátoros fűtés, padlófűtés, meleg víz, miután a ház paramétereihez a megfelelő kazánt kiválasztottuk. Tartalékfűtési lehetőség is, a gázkazán mellé bekötve. Hátránya, hogy napi rendszerességgel tüzelőanyagot kell biztosítani a kazánnak. Ajánlott olyan családi házakhoz, ahol a tüzelőanyag olcsón és egyszerűen elérhető.
  2. Gázfűtés: A kondenzációs kazán előnye, hogy körülbelül 30%-os fogyasztás is megtakarítható a füstgáz hőmérsékletének újrafelhasználásával. Ehhez nem feltétlenül szükséges kéményt építenie, a ház- vagy lakás adottságaitól függően. Ha már meglévő kéménye van, akkor ez használható kondenzációs- illetve turbó kazánhoz is.
  3. Alternatív energia

Tudjon meg többet a fűtési rendszerekről ITT!

Kazáncsere, fűtési rendszerek javítása

A kazán cseréje során a legkorszerűbb készülékekkel és anyagokkal dolgozunk, hogy a költséghatékony és hosszútávú zavartalan működést biztosítsuk.
Vegye fel velünk a kapcsolatot és helyszíni felmérés során megismerjük az igényeit: melyik helyiséget mennyire szükséges fűteni, mennyi meleg vizet használnak, milyen módon szeretnék fűteni az objektumot – radiátor, padló, falfűtés, mennyezetfűtés, kandalló-, illetve ezek kombinációja. Ezt követően árajánlatot adunk tervezésről és kivitelezésről. Gázkazán esetében minden esetben helyi gázművek által engedélyezett tervet kell készíttetni- igény szerint az árajánlat ezt is tartalmazza. Munkaidő: 1-3 hét

Kapcsolódó bejegyzések

Vízszerelés

Vízszerelés

A kazánok, radiátorok, konvektorok cseréjétől egészen a komplett fűtési rendszerek kialakításáig. A korszerű technikáknak köszönhetően, ma már...

Közzétéve